7. 4. 2016

AMRUM II.

Je tady pokračování mých dojmů ze severoněmeckého ostrova Amrum. Jak jsem slibovala na začátku (doporučuji přečíst před tímhle článkem), tentokrát si užijete spoustu slunce. Měli jsme opravdu štěstí na počasí!

V neděli jsme se vypravili na sever ostrova, do Norddorfu - na Amrumu je kromě dvou dalších vesnic samozřejmě taky Süddorf (pro neněmčináře v překladu Severní Vesnice a Jižní Vesnice), hihi. Přes další cestu mezi dunami jsme zamířili kam jinam, než na pláž. Ta ale byla! Díky kontrastu k doslova blankytnému nebi a polednímu slunci se šedobílý písek na ní zdál skoro až stříbrný. Když jsem se tam procházela, připadala jsem si - s dunami v pozadí místo kráterů - jako na Měsíci. Severní moře tentokrát vypadalo spíš jako Středozemní, bez studeného větru a čtyř vrstev oblečení by to připomínalo letní dovolenou.




Typická severská plážová sedátka.♥



Další den jsme navštívili hřbitov v Nebelu. Byly tam hezké staré náhrobky a straašně moc krokusků!


V úterý jsme se prošli vnitrozemím kolem mlýna, pastvin s ovcemi a jediné amrumské školy (učí se tam žáci od první do desáté třídy). Vraceli jsme se kolem východního pobřeží, kde jsou místo pláží mokřiny a rákosový porost.

střecha z rákosu, typická pro domy na Amrumu



skuuul (asi dánský vliv)


Na den odjezdu se sice už nic neplánovalo, ale díky času navíc před odplutím trajektu a opět krásnému počasí jsme vystoupali na maják! Měla jsem obrovskou radost. Dohlednost byla kvalitní, všechny divy Amrumu jako na dlani. Ta správná tečka za celým kouzelným výletem.    



1 komentář:

  1. wau to miesto vyzerá naozaj kúzelne, raz by som sa tam chcela isť pozrieť :) krásne fotky<3

    OdpovědětVymazat