28. 1. 2016

WILKOMMEN IN DEUTSCHLAND: OLDENBURG

Překvapení! Právě se nacházím v Oldenburgu v Niedersachsen. V téhle německé spolkové zemi si ještě chvíli pobudu, a to přesně... 5 měsíců! Už v létě jsem se rozhodla, že chci vyzkoušet něco úplně nového a chodit v druhé polovině školního roku do školy v Německu (koho by to zajímalo, zajistila mi to tahle agentura).
Včera jsem absolvovala let z Prahy do Brém (s přestupem v Mnichově). Předem domluvený taxík mě dovezl do Oldenburgu, kde se koná krátké soustředění pro všechny výměnné studenty z agentury. Dnes jsme si v rámci programu prohlédli centrum Oldenburgu (já jsem něco stihla už včera). Městem protéká řeka, je tu spousta hezkých (nejen) cihlových domků, moderní univerzita a všichni jezdí na barevných městských kolech. Nejradši bych tu ještě pár dní zůstala, ale zítra musím pokračovat vlakem ke své hostitelské rodině ( v městečku u Lüneburgu), kde budu těch celých 5 měsíců bydlet.
Obávám se, že teď už bych nic dalšího smysluplného nedokázala napsat. Jestli máte nějaké otázky, ptejte se. Ráda bych psala na blog (během pár týdnů) reportáže o pobytu, tak snad mi na ně zbude mezi překládáním učebnic trochu času. Mějte se ve střední Evropě hezky!










3 komentáře:

  1. Vypadá to tam úžasně :) držím palce, ať je rodinka v pohodě :P

    OdpovědětVymazat
  2. Ha, dolni sasko, tam jeste dosahne moc meho semesterticketu. Vypada to jako pekne mestecko,). (Jsem v drazdanech na erasmu aa tobe drzim palce tez,p).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je, doporučuju. :) Díky a tobě taky držím palce!

      Vymazat