7. 6. 2015

ITÁLIE

Minulý týden jsem dospávala spánkový deficit z třídního výletu do Itálie. Ale teď už jsem zpět, čilá a svěží, v blogosféře. Dnes se pokusím udělat vám co nejstručnější fotoreportáž našich cest.

Loreto
V tomhle malebném městě se zastavovalo při cestě do San Benedetta. Je to významné poutní místo s obří pozdně gotickou bazilikou. Taky jsem tam objevila krásný hřbitov polských vojáků druhé světové války.




Řím
Řím mě okouzlil svou architekturou - má všechno od antiky po baroko. A hlavně viadukty, kam se podíváš. Myslím, že je to příjemné místo pro život...až na ty turisty.


Palazzo Venezia

(Už jsem vám říkala, jaká je moje nejoblíbenější high fashion značka?)

Pantheon

Vatikán
Ve Vatikánu panuje atmosféra klidu a míru, akorát z bezpečnostní kontroly před bazilikou svatého Petra jsem měla respekt. 



San Benedetto del Tronto
Místo našeho "trvalého pobytu". Je součástí Palmové riviéry, najdete tam palmové parčíky, aleje a palmovou promenádu s kavárnami. My jsme se hlavně váleli na písečné pláži.




Ascoli Piceno

Nádherné mozaiky v katedrále sv. Emidia


Pokud jste došli až sem, díky moc. Budu ráda za připomínky. A jestli ještě nemáte dost, mrkněte se na italské fotky z insta.





2 komentáře:

  1. Wow, v Taliansku som ešte nebola, ale rada by som sa tam chcela pozrieť, tie fotky sú úžasné. Inak zaujalo ma to, čo máš napísané pod fotkou v menu a tak mi napadlo, koľko meriaš?;D

    OdpovědětVymazat