1. 8. 2014

DOWN, DOWN TO THE SEA

Down, down to the sea... tenhle úryvek z písničky od Swim Deep přesně sedí k příběhu fotografií dnešního článku. Ke každé pláži v Dubrovníku a okolí vedlo nekonečně mnoho schodů nebo silnice z kopce. Když jsme kolem dvanácté utíkali před prudkým sluncem do apartmánu, nebylo vyšlapávání nic příjemného. Ale (většinou) se to vyplatilo.
Městská pláž, ze které pochází většina fotek, vypadala přímo pohádkově - vysoké skály, na obzoru lodě velké jako paneláky, nebo plachetnice. Do vody se dalo sejít jen po žebříku, takže vás hned obklopilo hluboké, krásně modré moře, v němž probleskovaly sluneční paprsky. Přiznávám, trochu jsem se bála, co z té hlubiny vyplave. Ale taková je příroda - nepředvídatelná.  






Na následujících fotkách uvidíte ostrov Mljet, asi dvě hodiny cesty lodí (speedboat) z Dubrovníku. Nachází se zde stejnojmenný národní park (s nekřesťansky drahým vstupem) a v něm dvě azurově modrá "jezera" - Velké a Malé. Tam jsme zažili asi nejhezčí koupání.  


A nakonec zpět do Dubrovníku - gif z akvária a západ slunce z vyhlídky.




Pokud jste se dostali až sem, děkuji, asi vás příspěvek nějak zaujal - budu ráda za každý komentář)).


4 komentáře:

  1. Můžu se zeptat, co máš za telefon?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xperia M, pročpak? Tohle je focené na zrcadlovku.

      Vymazat
    2. Jen tak, moc pěkné fotky tak jsem nevěděla v dnešní době telefonů s dobrýma foťákama, zda je to mobil nebo zrcadlovkou.

      Vymazat